Powered by Blogger.

Subhanallah,Tengok Nii...Hebatnya "Perancangan" Allah Keatas Umno..

Rupa-rupanya memanglah senjata paling canggih yang perlu ada pada setiap pejuang kebenaran ialah "Kesabaran" sepertimana yang ditunjuki oleh Baginda Rasulullah dalam perjuangan  menengakkan Islam dan kata-kata Rasulullah bahawa "Kesabaran" itu awalnya pahit,namun penghujungnya adalah "Kemanisan"

Maka kini terbuktilah kepada kita,akan kata-kata Rasulullah ini..Bagaimana pahitnya keadaan pembangkang pada tahun 2003 apabila puak pemerintah yang tunjangi oleh Umno/BN melakukan "Persempadan Semula" semata-mata inginkan kuasa mereka kekal sampai bila-bila.

Bertambah pelik dan memilukan apabila kawasan dimana pembangkang bertanding yang mejoritinya melayu,telah ditambah dengan pengundi kaum cina dengan cara persempadanan yang dianggap "Gila Khinzir" sewaktu itu,Rata-rata kawasan yang kuat pembangkang telah dimasukkan pengundi cina dengan jumlah yang banyak,kerana sewaktu itu juga kaum cina tidak mahu dan takut untuk mengundi pembangkang terutamanya parti PAS kerana saban hari dipertakutkan oleh Umno Haprak.

Namun selepas 15 tahun berlalu,dengan sabar dan penuh dugaan yang teramat sangat..kini segala perancangan jahat mereka telah dikembalikan Allah kepada mereka semula..Hebatnya perancangan Allah tidak dapat diatasi oleh makhluk bernama manusia yang begitu lemah.

Kini mereka terasa bahang dan azab Allah dengan  kerja-kerja jahat mereka suatu ketika dulu,apabila majoriti kaum cina sudah menolak dan membenci Umno/Bn dan tidak takut lagi untuk mengundi dan bersama PAS.

Untuk mereka melakukan kembali kerja jahat mereka ini,Umno Haprak memerlukan 2/3 majoriti dalam parlimen..mana mungkin kerana sekarang mereka sudah tiada kuasa 2/3..jadi merana dan azablah dirasakan apabila perancangan jahat mereka selama ini untuk mengekalkan kuasa diterbalikkan oleh Allah apabila meraka pulak yang merasa keperitan dan kepedihannya..Benarlah firman Allah.."Kamu merancang,tetapi perancangan Allah Maha Habat"

1 comments:

  1. emang perancangan ALLAH mengatasi segala perancangan manusia...kita tengok nanti PRU13 siapa yang akan menang...takpayahlah kita kutuk mengutuk sesama ISLAM... itu hanya mengundang kemurkaan dari ALLAH...

    ReplyDelete

Followers