Powered by Blogger.

TERKINI! DS at NajibRazak PILIHAN PERTAMA DAP BUKANNYA ANWAR IBRAHIM!!
Seperti yang kita semua tahu, pakatan pembangkang begitu fobia dengan media perdana.

Bukannya mahu mengubah pendekatan dengan lebih profesional berdepan dengan wartwan tetapi kepimpinan pembangkang sangat defensif dan fobia kepada para wartawan.

Sehinggakan ayat seperti 'u ulang I saman' dijadikan alasan agar wartawan tidak dapat jawapan kepada soalan-soalan yang ditujukan. Manakala para wartawan berasa kurang senang untuk bertanya selepas itu.

Malah, wartawan dilarang berada di sidang akhbar mereka. Tindakan itu kurang cerdik dan kebudak-budakkan malah dipandang sinis oleh rakyat.


Akan tetapi, tindakan DAP yang mendahulukan DS Najib Razak daripada DS Anwar Ibrahim seperti di bawah sudah tentu mendatangkan rasa kurang senang sesetengah pihak dalam pakatan pembangkang.

Sila baca :
Stesen televisyen Internet DAP UbahTV berikrar mahu memanggil Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sebagai tetamu pertama bagi membuktikan sikap liberal dan menghormati hak untuk menjawab kepada semua pihak. 

Selepas itu barulah Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim akan dipanggil, kata Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng. 
"Memang benar UbahTV dimulakan oleh DAP untuk memberikan cerita kami tentang sesuatu berita, tetapi kami sedia memberikan sebelah pihak lagi hak untuk menjawab," kata Lim dalam sidang media selepas melancarkan saluran Internet di Kuala Lumpur hari ini. 
Beliau juga membangkitkan keadaan sebaliknya apabila pembangkang dikecam hari demi hari oleh media arus perdana yang dikuasai dan dimiliki oleh kerajaan.
Alasan DAP mungkin kerana Najib Razak adalah Perdana Menteri dan bukannya Anwar Ibrahim. Tetapi sejak DAP hormat kepada Najib Razak?

1 comments:

  1. walaupun nampak baik namun DAP sdg menghancurkan Melayu perlahan2, apa yg DAP buat hanya cuba memancing undi agar kredibiliti mrk nampak baik dimata masyarakat namun yg tersirat adalah mrk adalah api dlm sekam. Anwar pasti tdk boleh ketahap skrg jika tanpa sokongan yg padu dr DAP. DAP perlu kita hancurkan, krn mrk menyalakan api perbalahan agama dan perkauman. Apa yg ada pd DAP adalah terlalu kecil bg sebuah parti spt UMNO atau BN. DAP ibarat jelaga ditepi pelita, namun utk menjadi pelita mrk tdk mempunyai sumbunya.

    ReplyDelete

Followers